Buiten spelen is gezond en maakt creatief

27 juni 2019

Morgen is het voor tienduizenden kinderen in heel Nederland ModderDag. Tijdens ModderDag mogen kinderen ontdekken wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Spelen in de modder is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling.

ModderDag

Kinderen van Sinne spelen veel buiten, we hebben aandacht voor ontdekken, proeven, ruiken, bouwen, wandelen en bieden veel beweegactiviteiten. We zijn iedere dag zoveel mogelijk bezig met de natuur. Tijdens ModderDag zijn de kinderen in binnen- en buitenland tegelijkertijd actief bezig met natuur. De kinderen gaan deze dag bijvoorbeeld moddermonsters maken, moddertaartjes bakken en lekker vies worden. Want vies worden mag op ModderDag. 

Lekker naar buiten

Buiten zijn is in de eerste plaats heel leuk voor kinderen, ook verkleint het de kans op overgewicht en is buitenspelen goed voor de gezondheid en ontwikkeling van ieder kind.  Kinderen die buiten spelen slapen en eten beter, ontwikkelen hun creatief vermogen en ontwikkelen zich op motorisch gebied. In Nederland speelt meer dan de helft van de kinderen vaker binnen dan buiten, sommige kinderen spelen nooit of slechts één keer per week buiten.

Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur vinden ook wij erg belangrijk. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen.  

Vorige Volgende