Gratis prentenboek voor peuters

09 april 2019

Sinne kinderopvang deelt vandaag het prentenboek Kikker is Kikker uit aan alle kinderen van 0 tot 4 jaar die gebruik maken van de dagopvang of speelleergroep bij Sinne. 

Ik wil een prentenboek

is de landelijke actie die in het leven is geroepen om het plezier in voorlezen te promoten. De actie is bedacht om bij te dragen aan de ontwikkeling in de geletterdheid van het jonge kind. Dat begint bij het voorlezen van een prentenboek. Sinne doet daarom graag mee aan deze mooie actie. De prentenboeken worden op alle dagopvang-locaties bezorgd door boekhandel De Toverlantaarn. 

Kikker is kikker

Het prentenboek van 2019 is ‘Kikker is Kikker’ van Max Velthuijs. Het is een hartverwarmend prentenboek waarin Kikker leert dat hij niet hoeft te kunnen vliegen, lezen of taarten bakken zoals zijn vriendjes; ze houden van hem zoals hij is!

Op 25 locaties van Sinne worden de prentenboeken uitgereikt aan de allerjongsten. De speciale aftrap was dinsdagochtend 9 april 2019 op locatie Sinne Johan de Walestraat. Hier werd samen met alle peuters en kleuters van IKC Franciscus, met ‘Kikker’ zelf, met directeur-bestuurder Robert Sänger en onder begeleiding van vrolijke muziek het Kikker-lied gezongen. De prentenboeken werden hierna uitgedeeld. 

Je mag zijn wie je bent

‘Ik wil een prentenboek’ is een actie die in het leven is geroepen door de Stichting ‘Geef mij maar een boek’. De missie is dat alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Zo leren kinderen en ouders ontdekken hoe leuk lezen en voorlezen is. Het boek Kikker is Kikker past volledig bij de visie van Sinne; je mag zijn wie je bent. 

Vorige Volgende