Primeur in Noord Nederland: bewegend leren!

24 april 2019

Kinderen leren door te ervaren met het lichaam. Spelen, ontdekken, vallen en weer opstaan. In samenwerking met de Plataanschool in de Leeuwarder wijk Schieringen heeft Sinne kinderopvang de eerste beweegvloer van Noord Nederland laten installeren door Springlab, voor alle peuters en kleuters van deze locatie.

Bewegend leren met Springlab

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst – dat is de droom van Springlab. Om dit te realiseren bouwt Springlab aan een bewegend leren wereld. Het Springlab Peuterpakket is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. Het pakket bestaat uit verschillende beweeg- en leergames op de speciale beweegvloer. De kinderen tussen 2 en 6 jaar spelen én bewegen met behulp van interactieve beweegtechnologie op de vloermat. Het combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor kinderen. 

Primeur op de Plataanschool/Sinne kinderopvang

Deze week lanceerde Springlab de eerste beweegvloer in Noord Nederland bij de Plataanschool/Sinne kinderenopvang. Het is een compleet nieuwe leerervaring voor peuters. Bewegen is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, het geeft kinderen ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. De Plataanschool en Sinne kinderopvang zijn er trots op dat de beweegvloer als eerste op onze locatie wordt geïntroduceerd. We hopen dat er nog vele zullen volgen, want bewegen is zeer belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen. 
 

Vorige Volgende