Rookvrije generatie

01 juni 2018

Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder verleidingen en met goede voorbeelden om zich heen.

Hier tekenen wij voor
In Leeuwarden heeft Sinne, samen met nog een groot aantal instellingen, afgesproken het roken voor medewerkers en bezoekers uit te bannen op hun terreinen en gebouwen. Op donderdagmiddag 31 mei 2018 is het convenant ondertekend door de Leeuwarder instellingen. Robert Sänger, directeur-bestuurder van Sinne, heeft zijn handtekening namens Sinne mogen zetten onder toeziend oog van de kinderburgemeester. 

Nu zien roken, doet later zelf ook roken
Kinderen die vanaf nu worden geboren doorlopen het liefst al een rookvrije zwangerschap, gaan naar een rookvrije kinderopvang, school en sportvereniging, spelen in rookvrije speeltuinen en leven in een wereld waar sigarettenpakjes moeilijk verkrijgbaar, onaantrekkelijk en duur zijn.

Zo beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee) roken en de verleiding om te gaan roken. In  dit fimpje wordt verteld wat de gevolgen voor kinderen kunnen zijn. 

Handtekening niet-roken

Vorige Volgende