Van blauwdruk tot regenboogbouwwerk

30 augustus 2019

Een beetje in gedachten verzonken worden we inmiddels iedere doordeweekse ochtend weer onthaald door de schoolbel. We kunnen er niet omheen. De zomerweken zijn ten einde en daarmee hebben we het allerleukste en meest kleurrijke dorp van Leeuwarden achter ons gelaten.

Kleurrijk

Maar liefst drie weken lang zetten we met z’n allen de schouders eronder op het terrein van Scoutinggroep De Esdoorn. Of het nou pijpenstelen regende of de zon scheen terwijl het zweet parelde op onze bovenlip. Na goed een week timmeren werden er drie huizen opgeleverd. Zo kleurrijk zag je ze niet eerder. Maar al snel waren woningen alleen niet lucratief genoeg voor ‘t SInnedoarp. De bewoners wilden meer. Dus staken de kinderen de koppen bijéén en bedachten een manier om het dorp naar een hoger niveau te tillen. Een ijssalon! Dat was wat het dorp nodig had.

Blauwdrukken

Maar het bleef niet bij een ijssalon. Al snel werden er meer blauwdrukken geschetst. Van bijvoorbeeld een bar waar de mooiste stenen werden verkocht. Maar die moesten natuurlijk wel betaald worden, dus een bank kon niet ontbreken. Net als een barbecue en een openbaar toilet. Onmisbaar inderdaad. En helemaal zelf bedacht.

Eigenaarschap

En dat zelf bedenken ging de kinderen meer dan prima af. Hoe groter, hoe beter. We geven kinderen bij Sinne de ruimte om zelf een invulling te geven aan hun eigen ideeën. Helemaal mooi wanneer we dit, samen met elkaar, tastbaar kunnen maken. Daar worden kinderen trots van en dat sterkt ze in hun ontwikkeling.

Samenwerken

We kijken terug op hele mooie weken waarin we samenwerken naar een hoger niveau hebben gebracht. Dat was niet gelukt zonder hulp en ondersteuning van verschillende partijen zoals Mind-Up, Scoutinggroep De Esdoorn,  de vrijwilligers die het dorp hebben begeleid en de gulle gevers die ons hebben voorzien van materialen.We willen hen heel erg bedanken!

Vorige Volgende