Wij kijken uit naar vernieuwde Stint

16 februari 2019

Vandaag staat in de Leeuwarder Courant dat Sinne kinderopvang uitkijkt naar de vernieuwde Stint. Natuurlijk één die voldoet aan wettelijke eisen, veilig is voor kinderen en medewerkers en veilig voelt voor ouders. Het gaat niet alleen om halen en brengen van en naar school, maar ook om eropuit te kunnen in de Friese en frisse buitenlucht. Buiten is er met kinderen veel te ontdekken en te beleven. Daar draagt een praktisch en duurzaam vervoermiddel aan bij.

Robert Sänger - directeur bestuurder 

 

LEEUWARDER COURANT - ZATERDAG 16 FEBRUARI 2019:

Sinne Kinderopvang kijkt uit naar nieuwe Stint

Sinne Kinderopvang in Leeuwarden mist de Stint en hoopt de elektrische bolderkar na de zomervakantie weer de weg op te kunnen sturen.

De fabrikant van de Stint meldde afgelopen week dat de Stint wordt aangepast aan nieuwe richtlijnen. Het bedrijf hoopt hiermee na de zomervakantie weer drieduizend rijdende Stints op straat te hebben.

Naar aanleiding van het dodelijke Stint-ongeluk in Oss mocht de kar niet meer de weg op. Hierbij kwamen vier kinderen om het leven en raakten één kind en de begeleidster zwaargewond.

Binnenkort komt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met nieuwe eisen waaraan de Stint moet voldoen om weer te mogen rijden.

Kinderopvang blij met nieuws

Sinne Kinderopvang reageert enthousiast op dit nieuws. De opvang is blij dat de medewerkers de bolderkar na de zomervakantie mogelijk weer kunnen gaan gebruiken.

,,Het is een belangrijk vervoermiddel voor ons, dat in de afgelopen tijd gemist is door kinderen en medewerkers. Het zorgt ervoor dat we, naast het reguliere halen van school, ook gemakkelijk uitstapjes kunnen maken. Zo kunnen we lekker in de buitenlucht eropuit”, aldus woordvoerder Annemarie Wiersma van de kinderopvang.

Twijfels rond gebruik

Toch zijn er ook twijfels rondom het gebruik van de Stint, zegt Jannet van den Akker, directeur van Stichting Kinderopvang Friesland. ,,Wij hebben bewust geen Stints in gebruik. We hebben het wel overwogen, maar al voor het ongeval hadden we besloten om het niet te doen.”

Van den Akker deed dit vooral vanwege de veiligheid. ,,Onze vaste krachten weten wel hoe je ermee om moet gaan, maar we hebben soms ook vakantiekrachten of stagiairs. Zij weten dit misschien niet. Daarom gebruiken wij busjes met eigen chauffeur, in plaats van de Stint. Bijvoorbeeld op onze grote locatie in Harlingen.”

Sinne Kinderopvang geeft aan de vernieuwde karren wel weer in gebruik te nemen als ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen. Wiersma: ,,Daarnaast vinden wij het belangrijk dat medewerkers die met de Stint onderweg zijn, daartoe gekwalificeerd zijn. Ook kiezen wij voor rustige routes met weinig ander verkeer.”

Vorige Volgende