Zomerkriebels

28 mei 2020

De zomervakantie staat voor de deur. Wij bieden voor álle kinderen uit Leeuwarden - dus ook als je niet naar de bso gaat -  een superleuk activiteiten-programma!

We hebben er allemaal weer zin in, zomervakantie!! Maar wat ga je doen deze zomer? Doordat we dit voorjaar ineens te maken kregen met corona en vakantieplannen in duigen vielen of helemaal niet zijn gemaakt, ziet de zomervakantie van 2020 er voor ons allemaal heel anders uit. Thuisblijven is het advies. Erg? Nee hoor! Dat kan natuurlijk ook héél erg leuk zijn!

Wist je dat heel veel kinderen in Leeuwarden in de schoolvakanties één of een aantal dagen per week langskomen op de BSO? Er zijn dan extra leuke activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen. Zo hadden we in 2019 het Sinne-spijkerdorp waar de kinderen onder andere een ranja-bar hebben getimmerd en op de balkons van hun eigen getimmerde huisjes konden opdrinken. In 2018 maakten we een reis door Europa met heel veel leuke zomerse activiteiten. 

Ook voor mijn kinderen?

Ja hoor, alle kinderen die bij Sinne naar de BSO gaan, kunnen ook gebruik maken van de vakantie-BSO. Hiervoor zijn drie mogelijkheden:

  1. Je hebt een jaarpakket. Met dit contract betaal je al voor de vakantie-opvang. 
  2. Je hebt een schoolweken-pakket. Je kunt je kind(eren) minimaal twee weken van tevoren aanmelden voor een extra dag opvang in de vakantie. Deze dag wordt apart in rekening gebracht, maar kan je wel kinderopvangtoeslag over ontvangen.
  3. Je kunt een ruildag aanvragen (vol=vol principe), hierbij loop je het risico dat de groep voor die dag al volgeboekt is en er geen plekje meer vrij is. Hoe dat zit met de ruilregels, vind je hier

Wat gaan we doen?

In de vakantieweken bieden we altijd een extra leuk activiteitenpakket aan, voor elk wat wils. Dit jaar gaat het over De Wondere Wereld, een super leuk thema! Alles over de activitieten en wat we gaan doen, kun je vinden op onze zomerweken-pagina.

Wist je dat kinderen die niet bij Sinne naar de BSO gaan, deze zomer ook aan tal van activiteiten mee kunnen doen? Superleuk! Zo kunnen vriendjes en vriendinnetjes de tijd die ze samen gemist hebben in het voorjaar een beetje inhalen en samen spelen. 

Hoe meld ik mijn kind aan?

Je kunt via het ouderportaal je kind(eren) aanmelden voor de vakantie-BSO. 

Heb je een jaarpakket en wil je een extra dag afnemen omdat er die dag een mooie activiteit is, dan  doe je dit altijd minimaal twee weken voor de week waarin de opvangdag valt. Alleen wanneer er op tijd gereserveerd is, garanderen wij de opvang. Extra dagen worden los gefactureerd, ook hierover kun je kinderopvangtoeslag ontvangen. 

Een ruildag aanvragen in het ouderportaal is ook mogelijk. Deze ruildag wordt minimaal 2 weken voor de gewenste dag beoordeeld, je ontvangt dan via het ouderportaal bericht of het in de planning gelukt is deze dag te ruilen. Lukt de ruiling niet dan houdt u automatisch uw vaste dag.

Bij een schoolweken-pakket kun je ook een losse dag aanvragen in de vakantie via het ouderportaal. Ook dit doe je altijd minimaal twee weken voor de week waarin de opvangdag valt. Alleen wanneer er op tijd gereserveerd is, garanderen wij de opvang. Extra dagen worden los gefactureerd, ook hierover kun je kinderopvangtoeslag ontvangen. 


Heb je een schoolweken-pakket maar overweeg je dit te willen omzetten naar een jaarpakket (inclusief vakanties) dan kun je contact opnemen met onze afdeling Klant & Markt. 

Wil je je kind thuis met individuele activiteiten laten meedoen, hou dan onze zomerweken-pagina in de gaten en geef je op voor de activiteiten die jouw leuk lijken!

Vriendjes en vriendinnetjes

Soms duurt de vakantie voor kinderen best lang en worden vriendjes en vriendinnetjes gemist. Helemaal nu we al een paar maanden thuis onderwijs hebben gehad, willen kinderen het liefst weer gewoon samen spelen. Vriendjes zijn als vitamientjes. Zij zijn goed voor je gezondheid en daarnaast ervaren we meer geluk en plezier als we samen spelen! Laten we er samen een onvergetelijk leuke zomer van maken!

 

 

 

Vorige Volgende