Onze opvoedondersteuners

Lisette Dijkstra

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als opvoedondersteuner met de programma's Instapje, Opstapje en Opstap. 
Vanaf 2015 ben ik senior opvoedondersteuner en verantwoordelijk voor de voortgang van de programma's die door de gemeente Leeuwarden gesubsidieerd worden. Essentieel voor het werk als opvoedondersteuner is het geven van persoonlijke aandacht aan ouder en kind. Ik bied ouders de ondersteuning die ze nodig hebben zonder de regie over te nemen. Ouders in hun eigen kracht zetten is uiteindelijk de doelstelling. De contacten met de ouders en kinderen zijn zo bijzonder omdat je als opvoedondersteuner bij de gezinnen thuiskomt. In de eigen veilige omgeving van het kind stimuleer je de ouder-kind interactie en ondersteun je kinderen in hun spel- en leerontwikkeling met behulp van één van de stapprogramma's. 

Annemart Feijten-Schievink

Sinds 2016 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje en sinds kort ook met Opstap. Ik ben zo’n iemand die álles leuk vind om te doen, of ik nu bij families thuis kom, met de kinderen een leuke activiteit uitvoer of interessante gesprekken voer met ouders. Kinderen zien ontdekken, leren en groeien in een warme omgeving, daar krijg ik energie van en dat maakt mijn werk zo leuk!

Jelle van der Wal

Sinds februari 2018 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Tijdens mijn werk probeer ik de ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren op een speelse en ongedwongen manier. Daarnaast kom ik tijdens mijn werk veel in aanraking met mensen uit andere culturen en met andere gebruiken, dit is ook iets wat ik erg interessant en leerzaam vind. Door goed te luisteren en mij open te stellen, probeer ik er te zijn voor het kind en de ouder(s) en hen verder te helpen. Ik vind het werk erg leuk en haal er veel voldoening uit. 

Nynke de Jong

Sinds januari 2019 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje, Opstapje en Opstap. De manier waarop ouders met hun kinderen praten en spelen heeft veel invloed op de ontwikkeling. Het is prachtig om te zien dat het zelfvertrouwen van zowel de ouder(s) als het kind groter wordt door samen te werken met de programma’s. Het leuke van dit werk is ook dat je bij de gezinnen thuis komt en dat je te maken krijgt met verschillende culturen. Daarnaast help ik ouders graag met vragen over bijvoorbeeld de opvoeding of de (taal)ontwikkeling van hun kind. Wanneer ik een ouder (weer) zie genieten van het ouderschap, op die momenten heb ik het mooiste beroep dat er bestaat. 

Anna Martha Brandsma

Opvoedondersteuner.... wat een leuke baan! Ik werk al vele jaren binnen Sinne als pedagogisch Medewerker op de Speelleergroep maar vanaf januari 2019 ook als op Opvoedondersteuner. Ik doe zowel het programma  Instapje, Opstapje als Opstap met veel plezier. Samen met de ouders en kinderen werk ik spelenderwijs aan hun interactie en de ontwikkeling in taal en spel. Ik vind het daarbij mooi om samen met de ouders te ontdekken en te zien hoe hun kinderen hierin groeien. Ik ben nieuwsgierig naar de achtergronden en culturen van de gezinnen waar ik kom. Hier leer ik elke dag weer van!