Onze opvoedondersteuners

Lisette Dijkstra

Sinds 2008 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Samen met ouder(s) en kind werk ik aan een goede basis voor de rest van hun leven. Spelend leren en daarbij aandacht hebbend voor alle verschillende karakters maar ook diverse culturen en achtergronden van kinderen en hun ouders is een mooie uitdaging! Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en heb de leukste baan die je maar kunt bedenken.

Marie Rakiman

Sinds 1994 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Goed contact met ouders is van groot belang. Werken met ouder(s) en kind vind ik het mooiste wat er is. Voor mij is het heel belangrijk dat de interactie tussen ouder en kind goed is. Dit probeer ik te bereiken door voorbeelden te geven. De stapprogramma's stimuleren de ontwikkeling van een kind op een positieve manier. Ik hoop dit werk nog heel lang te mogen doen.

Annemart Schievink

Sinds 2016 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Daarnaast werk ik als pedagogisch specialist op de SLG en BSO van Sinne. Ik ben zo’n iemand die álles leuk vind om te doen, of ik nu bij families thuis kom, op de kinderopvang werk of interessante gesprekken voer met ouders. Kinderen zien ontdekken, leren en groeien in een warme omgeving. Daar krijg ik energie van en dat maakt mijn werk zo leuk!

Miny Verheij

Sinds 2015 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Ouders ondersteuning bieden waar nodig en samen spelenderwijs werken aan de ontwikkeling van hun kind, ik geniet er iedere dag weer van! Geen gezin of bijeenkomst is hetzelfde. De verschillende culturen en achtergronden van de gezinnen maken mijn werk extra boeiend. Ik bied ouders graag een luisterend oor, soms is even je hart kunnen luchten al genoeg om weer verder te kunnen. Opvoeden doe je niet alleen. Ze zeggen niet voor niks in Afrika ‘It takes a village to raise a child’.

Jelle van der Wal

Sinds februari 2018 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Tijdens mijn werk probeer ik de ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren op een speelse en ongedwongen manier. Daarnaast kom ik tijdens mijn werk veel in aanraking met mensen uit andere culturen en met andere gebruiken, dit is ook iets wat ik erg interessant en leerzaam vind. Door goed te luisteren en mij open te stellen, probeer ik er te zijn voor het kind en de ouder(s) en hen verder te helpen. Ik vind het werk erg leuk en haal er veel voldoening uit. 

Jessica Smits

Sinds begin 2018 werk ik als opvoedondersteuner met de programma’s Instapje en Opstapje. Dit doe ik naast mijn werkzaamheden als pedagogisch specialist op de BSO en als VVE-thuis medewerker. Klinkt veel maar dit heeft allemaal raakvlakken met elkaar. Het leuke hiervan is dat ik zowel in de thuis omgeving, op de opvang maar ook tijdens ouderbijeenkomsten mijn passie over pedagogiek mag delen. Hier ben ik bezig met het bevorderen van ouderbetrokkenheid, ontwikkeling van het kind en opvoeding. Ik ben blij dat het praten met elkaar over opvoeding (ook de dingen die niet zo gemakkelijk zijn) veel gewoner zijn dan vroeger. En steun hierin graag ouders als het gaat om taalontwikkeling, interactie met je kind of spelontwikkeling.