De wondere wereld

Zomerweken

Wist je dat heel veel kinderen in Leeuwarden in de schoolvakanties één of een aantal dagen per week langskomen op de BSO? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan een kijkje op onze pagina vrije dagen- en vakantieopvang. Op deze pagina vind je ons programma, óók voor kinderen die niet op de BSO komen!

Hieronder vind je zes actviteiten-thema's die te maken hebben met 'de Wondere Wereld'. Doe mee, geef je op en maak er een leuke zomer van!!! 

Voor iedereen!

De volgende vier activiteiten zijn beschikbaar voor alle kinderen uit Leeuwarden. Dus ook als je geen klant bent bij Sinne of helemaal niet naar de BSO gaat. Alle kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen meedoen. Soms hebben we een pakketje met materiaal beschikbaar, bij andere activiteiten kun je deelnemen en vind je alle informatie hieronder. Meld je wel even aan per activiteit. 

 

Het beste idee van Leeuwarden

WETENSCHAP & TECHNIEK.

Alle kinderen uit Leeuwarden kunnen meedoen aan 'Het beste idee van Leeuwarden'! Ook als je geen klant bent bij Sinne of helemaal niet naar de BSO gaat. Voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar hebben we een pakketje klaarliggen waarmee je een echte uitvinding kunt doen! De kinderen kunnen hier thuis mee aan het werk, tegelijkertijd gaan ook alle kinderen die de vakantie-BSO bezoeken hiermee aan de slag. 

Voor deze activiteit hoef je geen klant te zijn bij Sinne! Alle kinderen mogen meedoen. Inschrijven kan vanaf 26 juni. De drie beste ideeën krijgen een prijs! De eerste prijs is een uitvindersworkshop van kunstenares Marsja van der Ven. De tweede en derde prijs krijgen een echt uitvinderpakket. Hoe leuk is dat?

Klik hier om je op te geven

Mail je foto van je uitvinding en de uitleg naar: hetbesteidee@sinnekinderopvang.nl

Instructieblad Het beste idee van Leeuwarden

Instructieblad BSO Het beste idee van Leeuwarden

 

Sinne challenge

SPORT & BEWEGEN

Het sportteam van Sinne daagt alle kinderen uit om een eigen sportchallenge te bedenken. Deze kun je insturen en wie weet maakt het sportteam gebruik van jouw idee voor een nieuwe challenge! Zo blijven we lekker in beweging met elkaar!

Voor deze activiteit hoef je geen klant te zijn bij Sinne! Alle kinderen mogen meedoen.Inschrijven kan vanaf 26 juni.

Klik hier op je op te geven

Mail je video via WeTransfer naar sinnechallenge@sinnekinderopvang.nl

Instructieblad Sinne challenge

 

#Sinnesjef

KOKEN & GEZONDE VOEDING

Stel je eigen recept samen uit ingrediënten die allemaal heel erg lekker én gezond zijn. Een aantal recepten zullen gedrukt worden op mooie ansichtkaarten samen met andere Sinne-recepten. Maak je recept nog aantrekkelijker door er een mooie foto of tekening voor bij het recept bij te sturen!

Voor deze activiteit hoef je geen klant te zijn bij Sinne! Alle kinderen mogen meedoen. Inschrijven kan vanaf 26 juni.

Klik hier om je op te geven

Dit is de ingrediëntenlijst Sinnesjef die je mag gebruiken voor je lekkere recept.
Mail je recept en tekening/foto naar sinnesjef@sinnekinderopvang.nl

Instructieblad Sinnesjef

 

Mijn wondere wereld

DE WERELD EN IK

Maak jij wel eens foto's of selfies? Samen met kunstenaar Vincent Schiphorst gaan we een levensgroot foto-kunstwerk maken van alle foto's van kinderen uit Leeuwarden. Maak foto’s van hoe jouw wereld eruitziet en wat jij belangrijk vindt in jouw wereld. En stuur je mooiste foto’s op. Van alle inzendingen samen maken we het kunstwerk met 'picture in picture'.

Voor deze activiteit hoef je geen klant te zijn bij Sinne! Alle kinderen mogen meedoen. Inschrijven kan vanaf 26 juni.

Klik hier om je op te geven

Foto's kun je inzenden via de website https://vsfoto.wetransfer.com

Instructieblad Mijn wondere wereld

 

 

 

Voor de BSO

De volgende activiteiten vinden alleen plaats op de BSO's van Sinne. Opgeven voor een BSO-dag kan tot twee weken van te voren.

 

De bebouwde kom

NATUUR & DUURZAAMHEID.

Natuur en duurzaamheid bij Sinne. Er wordt door de kinderen een stukje van de stad gemaakt! Ze maken een grote 'kom' die ze gaan bebouwen. Deze grote schaal met huisjes etc. wordt na de eerste zomerweek afgebakken in een echte pottenbakkersoven. Als de kom klaar is, komt deze terug op de groep en gaan de kinderen het groen verzorgen en mogen de stad bezaaien met echte plantjes. Zo creeëren we een mini-stad zoals de kinderen het willen.

 

Raam-theater maken

KUNST & CULTUUR.

Kunst en Cultuur bij Sinne. We gaan een raam-theatervoorstelling maken, die gefilmd wordt! Het raam van onze locaties wordt het decor, met een tasje vol inspiratie mogen de kinderen een creatief decor bouwen en een theatervoorstelling bedenken. Deze wordt gefilmd door een professionele cameraman en kunnen we zo vaak terugkijken als we willen!