Sinne

Mocktails! 30 • Sinne OUDERMAGAZINE Mocktail met rode druif en vlierbloesem 4 personen 12 pitloze druiven 16 ijsblokjes 50 ml Karvan Cevitam signature blends witte druif & vlierbloesemsiroop 750 ml sparkling wit alcoholvrij Prik de druiven aan een grote tapasprikker. Verdeel de ijsblokjes samen met de siroop en de alcoholvrije sparkling wit over de glazen en roer dit door. Garneer het drankje met de druivenprikkers. Gin tonic Voor 1 persoon 8 ijsblokjes 50 ml seedlip garden 108 125 ml tonic 1 limoen Vul het gin-tonicglas tot de rand met de ijsblokjes. Schenk de seedlip garden erbij, gevolgd door de tonic. Boen de limoen schoon en snijd met een dunschiller een dunne krul van de groene schil. Knijp de limoen schil uit boven het glas. Garneer het drankje met de uitgeknepen schil en serveer het meteen. IJsthee mocktail Voor 4 personen 350 ml water 1 zakje rooibosthee 4 kaneelstokjes 18 ijsblokjes 1 sinaasappel 500 ml ginger ale 0% suiker Breng het water aan de kook. Hang het zakje rooibosthee in het water en voeg de kaneelstokjes toe. Laat dit 3 min. trekken en verwijder dan het zakje. Koel het drankje af door er 10 ijsblokjes door te roeren. Snijd ondertussen 4 dunne plakjes sinaasappel (1 p.p.). Verdeel de rest van de ijsblokjes over 4 glazen. Voeg de afgekoelde thee met de kaneelstokjes, sinaasappelplakjes en ginger ale toe en roer het door. De zomer komt eraan! Tijd voor zonnige dagen en zwoele avonden. Wat is er dan lekkerder dan een verkoelend, exotisch drankje in je hand? Geen fan van alcohol of liever een fris alternatief? Probeer dan 1 van deze 6 verrassende mocktails! Net zo feestelijk als een cocktail, maar dan zonder alcohol. Perfect voor elk moment dat vraagt om een sprankelende twist! • 31 Mocktails Frozen strawberry daiquiri Voor 2 personen 1 limoen 250 ml koud water 2 el frambozensiroop 225 gr diepvriesaardbeien Pers de limoen uit. Doe het sap met het water, de siroop en 200 gr aardbeien in de blender en pureer het glad. Verdeel het mengsel over 2 glazen en rasp de laatste bevroren aardbeien eroverheen. Klaar om te serveren! Virgin mojito met vlierbloesem Voor 4 personen 2 limoenen 4 takjes verse munt 16 ijsblokjes 100 ml vlierbloesemsiroop 750 ml spa rood Boen de limoenen schoon, snijd in partjes en haal de muntblaadjes van de takjes. Verdeel de muntblaadjes, limoenparten en rietsuiker over de glazen. Stamp de ingedriënten met de steel van een houten pollepel, zodat de smaken goed vrijkomen en de suiker oplost. Verdeel de ijsblokjes en vlierbloesemsiroop over de glazen en schenk het mineraalwater erbij. Roer door en serveer. Espresso martini Voor 1 persoon 30 ml espresso 8 ijsblokjes 40 ml seedlip spice 94 1 tl vanille siroop 3 koffiebonen Bereid de espresso en laat deze afkoelen. Shake de seedlip spice, vanillesiroop, espresso en ijsblokjes en 3 minuten. Schenk de cocktail door een theezeefje in het glas. Garneer de cocktail met de koffiebonen.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=