Sinne

• 35 Amina Awjama kwam als vierjarig meisje samen met haar broertje vanuit Somalië naar Nederland, waar ze opgroeide bij haar oom en tante. In Somalië heerste op dat moment een burgeroorlog. Amina werkt nu als IC-verpleegkundige in het Medisch Centrum Leeuwarden. Vanaf september gaat zij hier aan de slag als arts in opleiding. Haar tweejarige dochter Aaliyah gaat naar de dagopvang op locatie Prins Maurits. Voor dit magazine deelt Amina een Somalisch recept. Zo maak je het: De kip marineren en bereiden 1. Meng de drumsticks met kipkruiden, tomatensaus en zwarte peper. 2. Laat ze minstens 3 uur marineren voor een volle smaak. 3. Verwarm de oven voor op 200°C. 4. Bak de kipdrumsticks in de oven gedurende 1 uur en draai ze halverwege om. De saus maken 1. Snijd of hak in de blender: tomaat, ui, paprika en knoflook. 2. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak het mengsel 10-15 minuten. 3. Voeg de kruiden toe: komijnzaad, zwarte peper, 7-gemengde kruiden, bouillon en nasikruidenmix. Optioneel kun je kaneel, kardemom of kruidnagel toevoegen. 4. Laat de saus pruttelen tot de smaken goed zijn ingetrokken. De rijst bereiden 1. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Giet de rijst af en strooi er eventueel wat saffraan overheen voor een diepere kleur. 3. Schep de saus over de rijst en laat het geheel 15 minuten op laag vuur staan. 4. Strooi de rozijnen over de rijst en schep alles door elkaar. Serveeradvies Serveer de drumsticks en rijst met een groente naar keuze of een frisse salade. Amina adviseert om geen ei of kaas toe te voegen, omdat dit de smaak van het gerecht kan beïnvloeden. Voeg nog een banaan toe voor de finishing touch en geniet van deze heerlijke, kruidige maaltijd! Eet smakelijk! 34 • Sinne OUDERMAGAZINE Voor 6 personen Wat heb je nodig? Voor de kip • 12 kipdrumsticks • Kipkruiden • Tomatensaus • Zwarte peper Voor de saus • 1 grote tomaat • 1 rode ui • 1 rode paprika • 4-6 teentjes knoflook • Olijfolie • 1 theelepel gemalen komijnzaad • ½ theelepel 7-gemengde kruiden • Zwarte peper • ½ blokje groentebouillon • ¼ zakje nasikruidenmix • Optioneel: kaneel, kardemom of kruidnagel Voor de rijst • 100 gram basmatirijst per persoon • Saffraan (voor een diepere kleur, optioneel) • 2 handjes rozijnen Somalische kipdrumsticks met rijst Een kruidig en geurend gerecht dat perfect is voor een gezellge maaltijd met familie of vrienden. Uit de keuken van Een Somalisch recept

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=