Nieuws

2022-04-19 15:41:00

Sinne kinderopvang haalt mooi bedrag op voor Kinderhulp

19 april 2022

Sinne kinderopvang heeft tijdens de ‘Week van het goede doel’ ruim € 1600,- opgehaald voor Stichting Nationaal Kinderhulp Fonds. 

Dit bedrag is opgehaald door het organiseren van een goede doelen markt bij IKC De Kinderkoepel. Hier werden kleding, kinderboeken, plantjes en speelgoed voor kleine prijsjes verkocht. ‘Hartstikke goed dat op deze manier aandacht wordt gevraagd voor armoede in Nederland’, aldus een ouder die ook een bijdrage heeft geleverd aan de actie.

Elk jaar organiseert Sinne kinderopvang de week van het goede doel. Als maatschappelijke organisatie vindt Sinne het belangrijk om naast de reguliere activiteiten een steentje bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Nationaal Kinderhulp Fonds. Ouders en kinderen hebben in de weken voorafgaand aan de markt spullen ingezameld. Op de locaties konden ouders al tegen een kleine vergoeding kleding, boeken e.d. kopen. Iedereen mocht zelf bepalen wat ze voor de spullen overhadden. Zo worden ook ouders in Leeuwarden met een kleine beurs geholpen.

Naast het mooie geldbedrag dat is opgehaald met deze actie wordt alle overgebleven kleding gedoneerd aan Netwerkcentrum Leeuwarden. Hier kunnen mensen met een klein budget kleding halen in de weggeefwinkel. Naast het landelijk karakter van Stichting Nationaal Kinderhulp Fonds is er met deze actie dus ook aandacht voor armoede in de eigen regio.