Nieuws

2022-06-02 16:26:00

Feestelijke opening IKC Albertine Agnes

2 juni 2022

IKC Albertine Agnes is officieel geopend. Wethouder Hilde Tjeerdema voltrok de officiƫle openingshandeling samen met het oudste en jongste kind van het nieuwe IKC.

Op IKC Albertine Agnes biedt Sinne dagopvang, een speelleergroep en buitenschoolse opvang aan. Er wordt gewerkt vanuit de vijf Daltonkernwaarden: effectiviteit, vrijheid en verantwoordelijkheid, samenwerking, reflectie en zelfstandigheid. Sinne zorgt voor kinderopvang, speelleergroep en bso voor de kinderen van het IKC. Vanuit de kinderopvang en de speelleergroep kunnen de kinderen makkelijk doorstromen naar het onderwijs. Het IKC biedt doorgaande lijnen van 0 tot 13 jaar.

Tijdens de opening zag je de kinderen stralen. Robert Sänger (directeur-bestuurder Sinne kinderopvang): ‘Er gebeurt dus iets om die kinderen heen waardoor ze zich prettig voelen, veilig voelen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat is de basis.’ Het is een omgeving die tot de verbeelding spreekt en de kinderen en medewerkers uitdaagt om alles eruit te halen.

Het ontwerp van de nieuwbouw is geïnspireerd op het werk van kunstenaar M.C. Escher. Een gebouw waarin de kinderen worden uitgedaagd tot ontwikkeling. Een bijzonder gebouw waar licht en donker de basis is. Een ruimte die tot de verbeelding spreekt. Kinderen kunnen ronddolen in het gebouw, ontdekken, beleven en mooie herinneringen maken. De betrokkenheid van de kinderen was groot in het bouwproces. Investeren in een nieuw gebouw, betekent investeren in de toekomst van kinderen. Je hoort en ziet dit bij de kinderen, maar ook bij de medewerkers. Een mooie samenwerking tussen opvang en onderwijs.