Nieuws

2021-02-05 09:37:00

Samen voor continuïteit

5 februari 2021

Afgelopen dinsdag heeft u in het nieuws kunnen horen dat vanaf aanstaande maandag 8 februari, de dagopvang en speelleergroep weer regulier opengaan. Voor de buitenschoolse opvang geldt dat dit beperkt blijft tot alleen noodopvang.

Gedeeltelijke heropening

Met een gedeeltelijke heropening van de opvang, is ook een aangepast protocol Kinderopvang gemaakt, waarin een aantal aanscherpingen gedaan worden om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Dit omdat een besmetting veel mensen raakt.

Voor alle opvangsoorten gelden de volgende afspraken

  • Wij verzoeken u zo veel mogelijk buiten onze locatie te blijven. Voor halen en brengen geldt dat u de locatie niet mag betreden zonder mondkapje.
  • U en onze medewerkers houden zich aan de RIVM-richtlijnen om het risico op besmetting te verlagen. 
  • U en onze medewerkers houden zich aan de aanwijzingen van de GGD bij (mogelijke) besmettingen. 
  • Wij nemen extra hygiëne maatregelen en zorgen dat er alleen medewerkers op locatie zijn voor de directe opvang van de kinderen.

Wat als er een positieve test van een kind of medewerker op de groep van uw kind is
Zodra er een positieve melding bij ons binnen komt, wordt er zo snel mogelijk telefonisch contact met u opgenomen door een medewerker van de afdeling Klant & Markt. U kunt zowel overdag als 's avonds tot 22:00 uur gebeld worden. Mocht u telefonisch niet bereikbaar zijn dan krijgt u via een WhatsApp of mail een terugbelverzoek of nadere informatie. 

Wanneer er een kind of medewerker op de groep positief getest is, gaan alle kinderen en medewerkers die de afgelopen 48 uur in nauw contact zijn geweest in quarantaine voor 5 dagen. Wordt uw kind daarna negatief getest dan kan hij of zij weer naar de opvang. Wordt uw kind niet getest dan duurt de quarantaine 10 dagen en is uw kind daarna weer welkom op de groep.

Wat als u, of uw kind positief getest is
Neem zo snel mogelijk contact op met de opvanglocatie. Dit kan tijdens openingstijden van de locatie.

Buitenschoolse opvang
Voor de BSO gelden de noodopvang spelregels zoals u van ons gewend bent. Hier komt bij dat wanneer er een kind of medewerker op de groep positief getest is, gaan alle kinderen en medewerkers die de afgelopen 48 uur in nauw contact zijn geweest in quarantaine voor 5 dagen. Wordt uw kind daarna negatief getest dan kan hij of zij weer naar de opvang. Wordt uw kind niet getest dan duurt de quarantaine 10 dagen en is uw kind daarna weer welkom op de groep.

Dagopvang en speelleergroep
Kan ik wel extra opvang aanvragen of een ruiling doen?
Wij proberen het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden. Ruilen en extra dagen kunnen leiden tot een opstapeling van risico’s. Tot 1 maart aanstaande is het daarom voor ouders niet mogelijk te ruilen/extra dagen aan te vragen. Het automatisch goedkeuren en het krijgen van tegoeden blijft uit.

De Rijksoverheid heeft een aantal publicaties met meer informatie voor ouders:

Informatie voor ouders van de Rijksoverheid.

Informatie over noodopvang van de Rijksoverheid.