Nieuws

2021-04-14 15:03:00

Heropening BSO 19 april

14 april 2021

Gisteren is bekend geworden dat aanstaande maandag 19 april, in navolging van de opvang 0-4, gelukkig ook de BSO weer open mag. Wat zijn we blij dat we uw kind(eren) eindelijk weer mogen ontvangen in de BSO!

Zo bieden we kinderen weer een goede speel- en ontwikkelomgeving en ouders weer de mogelijkheid om werk en zorg meer in balans te brengen.

Protocol en locatieplan

Net als bij de kinderdagopvang, de gastouderopvang en het basisonderwijs worden er ook in de BSO aanvullende maatregelen genomen om mogelijke verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Dit is beschreven in het landelijk protocol voor de kinderopvang welke vanmorgen met een update gepubliceerd is.

Elk BSO-team gaat de komende dagen met elkaar aan de slag om een locatie specifiek plan te waarin beschreven staat hoe we op locatie vormgeven aan de richtlijnen en adviezen uit het protocol.

Vóór maandag 19 april wordt het locatieplan gedeeld op de informatiepagina onder het kopje documenten van het ouderportaal van de locatie. Via de OuderApp vindt u dit bij mijn locatie. Wij vragen u om het locatieplan te lezen zodat u weet hoe we de opvang en het contact met ouders vormgeven. Onderaan deze pagina staat uw locatie waar de documenten in vermeld staan.

Positieve besmetting

Mocht uw kind een positieve uitslag op een coronatest gekregen hebben verzoeken wij u dit zo snel mogelijk aan ons te melden.

Ruilen en extra dagen aanvragen en tegoeden

Met ingang van 19 april staat uw kind weer volgens regulier bezoekschema gepland. Het is dan ook weer mogelijk om een ruildag of een extra dag aan te vragen op de eigen groep waar uw kind geplaatst is. De medewerkers op de groep beoordelen de aanvragen. Het automatisch goedkeuren blijft daarom nog uit. Wel krijgt u met ingang van 19 april weer tegoed voor het tijdig afmelden van uw kind.

De afspraken over wanneer een kind thuisblijft en de quarantainemaatregelen zijn ongewijzigd. Deze vindt u in de FAQ op onze website.