Nieuws

2021-04-30 09:51:00

Jaarverslag 2020 | In 2020 ontstond er een andere werkelijkheid, een andere realiteit. Want wie had een jaar geleden gedacht dat het Covid-19 virus onze samenleving zo zou gaan beïnvloeden?

Sinne kinderopvang heeft als onderdeel van de cruciale sector opnieuw mogen ervaren hoe sterk de organisatie is. Kinderopvang doet ertoe en Sinne speelde daarin mee, deze week presenteert Sinne kinderopvang haar jaarverslag over het afgelopen jaar. 

Bekijk ons jaarverslag over 2020

Terugblik over 2020 

Aandacht voor kinderen, voor ouders en medewerkers staat altijd voorop. In 2020 laten we veel veerkracht zien. Twee lockdown-periodes zonder reguliere opvang en alleen noodopvang met in het bijzonder de 24-uurs noodopvang voor onder meer de medewerkers van het MCL en daarnaast het contact onderhouden met kinderen en ouders die geen cruciaal beroep hadden en dus thuis moesten blijven.  

Samenwerkingen versterkt 

We zagen samenwerkingen verstereken tussen onderwijs en kinderopvang, door afstemming met elkaar over onderwijs, dat deels thuis en deels op school plaatsvond. De samenwerking met onderwijs wordt steeds intensiever en onze organisaties lopen steeds meer in elkaar over. We boden extra speelleergroepen in de zomerperiode om leerachterstand te voorkomen. Deze zomerschoolactiviteiten voor peuters bleken een groot succes.  

Ambities 

Sommige ambities hebben we moeten bijstellen, echter, veel hebben we in deze bijzondere periode ook wel kunnen doen. We hebben in 2020 antwoorden gegeven op onverwachte uitdagingen en dat maakt ons trots.  

Groei en vertrouwen 

Ondanks Covid-19 is onze organisatie opnieuw fors in omzet en medewerkers gegroeid. Ouders waren in 2020 meer dan tevreden over onze dienstverlening en beloonden ons met een ruime acht en met veel loyaliteit in een moeilijke tijd. De overheid heeft laten zien het belang van kinderopvang te onderkennen door ouders voor hun kosten te compenseren in de periode van noodopvang. Dit alles geeft dat we ondanks de onzekerheden met vertrouwen vooruit kijken.  


Bekijk ons jaarverslag over 2020 waar we laten zien dat wij een veerkrachtige kinderopvang zijn.