Nieuws

2021-05-03 17:11:00

Kinderen in actie voor de Voedselbank

3 mei 2021

Het zal kinderen en ouders van Sinne kinderopvang en betrokken IKC’s waar Sinne gehuisvest is niet zijn ontgaan; het was actieweek!

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft Sinne zich, samen met een aantal ondernemers ingezet voor de Voedselbank Leeuwarden. Vandaag mochten zij maar liefst 153 goed gevulde kratten boodschappen, een cheque t.w.v. € 1750,- en 250 gezinstasjes overhandigen aan Voedselbank Leeuwarden.

Maatschappelijk doel
Vanuit maatschappelijk oogpunt vindt Sinne kinderopvang het belangrijk om ieder jaar een actie voor een goed doel te organiseren. Een groeiend aantal mensen moet een beroep doen op de Voedselbank, mede door de impact van de coronacrisis. We zien een tendens van het groeiende aantal mensen die een beroep doen op de Voedselbank en anderzijds het ontstaan van voedseltekorten. Sinne wil van betekenis zijn, niet alleen voor onze eigen kinderen en medewerkers, maar ook voor de samenleving om ons heen.

Kratten vol boodschappen
Kinderen konden in de afgelopen week producten inleveren bij alle 31 locaties van Sinne kinderopvang in Leeuwarden. Daar is ruimschoots gehoor aan gegeven, ook door samenwerkende IKC’s die in veel gevallen ook de kans grepen om mee te doen. Broertjes en zusjes kwamen soms met een volledig afgevinkt boodschappenlijstje de producten langsbrengen om in de kratten te deponeren. Naast de schenking van de 153 boodschappenkratten met melk, koffie, pasta etc. is er een grote schenking gedaan van luiers, mede door een donatie van Bewonersbedrijf Heechterp-Schieringen. Een product dat bij jonge gezinnen van groot belang is.

Samenwerking
Samen met BV Sport en Heutink is er een tasje met inhoud samengesteld voor alle gezinnen van de Voedselbank in Leeuwarden. Zij zullen in het kleurrijke tasje o.a. stoepkrijt, een springtouw en zwembadkaartjes voor het hele gezin aantreffen. De gezinnen zullen dit nog deze meivakantie ontvangen.

Cheque overhandiging
Op maandag 3 mei vond de cheque-overhandiging plaats, waarin Geeske Faber, manager kindcentra van Sinne kinderopvang, de cheque overhandigde aan Stan van Laanen, manager bij Voedselbank Leeuwarden. De hoofdleverancier van voeding bij Sinne kinderopvang is supermarktketen Jumbo. De waarde van de cheque kan Voedselbank Leeuwarden besteden bij Jumbo van Loonstraat op een zelf te kiezen moment. Zo helpen we per medewerker van Sinne kinderopvang, één gezin aan voedsel.