Nieuws

2021-09-23 15:20:00

Werkbezoek IKC's Teresa en Prins Maurits

23 september 2021

Inspirerend werkbezoek Leonard Geluk (VNG) aan IKC’s in Leeuwarden

Welke ontwikkelingen zijn er in Leeuwarden op het gebied van onze Integrale Kind Centra (IKC’s)? Hoe werken partijen samen? Wat zijn verschillen in de wijken in Leeuwarden en wat betekent dit in de aanpak? Dit is een greep uit de onderwerpen tijdens het werkbezoek van de Verenging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vandaag in Leeuwarden.

Samen in gesprek over onderwijs, kinderopvang en zorg.
De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en Sinne kinderopvang ontvingen donderdag 23 september de VNG tijdens een werkbezoek op IKC Teresa (BMS) en IKC Prins Maurits (PCBO) in Leeuwarden. Hiermee laten zij op twee totaal verschillende plekken zien hoe in Leeuwarden aan ‘kansen voor kinderen’ wordt gewerkt.

Tijdens het inspirerende werkbezoek kwam de bevlogenheid van de medewerkers naar voren, waarin zij allemaal streven naar gelijke (onderwijs)kansen voor alle kinderen.

Kracht vanuit de basis
Het motto van de gemeente Leeuwarden is ‘Kracht vanuit de basis’. Voor een brede ontwikkeling van kinderen van 0-12 jaar, neemt de gemeente actief positie in de IKC ontwikkelingen. De BMK, Sinne en de gemeente Leeuwarden hebben vorm gegeven aan het werkbezoek. en zijn samen in gesprek gegaan over onderwijs, kinderopvang en zorg.