Nieuws

2022-09-08 13:52:00

De wereld een beetje mooier

8 september 2022

Een inspirerende middag op de BSO van de Brederostraat! Tijdens een voorleesmoment van ‘De welkome wereld van Sam’ lieten Brenda de Zwaan (auteur en docent Hostmanship aan NHL Stenden) en Bettie Spits (illustrator) de kinderen kennismaken met de filosofie van hostmanship.

In ‘De welkome wereld van Sam’ volg je een week in het leven van Sam en vrienden Boras en Rosie. Het verhaal bestaat per dag uit twee varianten, op basis van de keuze van de kinderen. Het kan oké zijn maar het kan ook echt een wow-dag worden! Thema’s die naar voren komen zijn iets voor een ander doen, verantwoordelijkheid nemen, je inleven in een ander, nieuwsgierig zijn naar het onbekende, plezier kunnen hebben, praten met elkaar (en niet over elkaar) en het besef hebben dat je een onderdeel bent van een groter geheel.

De serieuze thema’s zijn speels en met humor beschreven. Het geheel wordt ondersteund door kleurrijke praatplaten vol grappige details en zoekplaatjes. Daarnaast staan er in het boek allerlei vragen waarover je met kinderen in gesprek kan gaan. De verschillende hoofdstukken zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken als introductie voor activiteiten. Inmiddels heeft ‘De welkome wereld van Sam’ een plek gekregen op alle Sinne locaties.

“Heb jij wel eens iets voor een ander gedaan?” vraagt Brenda de Zwaan. “Ik heb mamma haar telefoon naar haar toegebracht!” roept één van de kinderen vol trots. “Wauw, wat goed! En was mamma toen ook blij? En maakte dat jou ook blij?”

Hostmanship binnen Sinne

Bij Sinne streven we ernaar dat elk kind, elke ouder en elke medewerker zich bij ons welkom voelt. Dat interesses, mogelijkheden en talenten herkend en aangesproken worden. Het thema hostmanship is voor ons dan ook erg belangrijk. Dit heeft namelijk alles te maken met mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Het uitgangspunt hierbij is de ander zo te behandelen zoals de ander behandeld wil worden. Het gaat dan niet zozeer om wat je doet, maar hoe je dat doet. In elk contactmoment. Je bent je ervan bewust dat je altijd een keuze hebt als het gaat om hoe je de ander behandeld.