Nieuws

2023-01-12 12:41:00

Feestelijke opening IKC Maria Louise

12 januari 2023

Gisteren was het dan eindelijk zover: de feestelijke opening van ons schitterende nieuwe IKC-gebouw aan de Transvaalstraat in Leeuwarden! Kinderopvang en basisonderwijs hebben op deze locatie officieel de handen ineen geslagen onder een nieuwe, maar ook bekende, naam. Vanaf nu vormen wij samen IKC Maria Louise.

In de middag vond de officiële opening plaats. Na een warm welkom door Lisa Rauwerda (locatiemanager Sinne Transvaal) en Patrick Westerdijk (directeur Koningin Wilhelminaschool Transvaal), volgde een mooie spoken word uitvoering van Jan Willem Poelma waarin al gezinspeeld werd op de nieuwe naam. Wethouder Nathalie Kramers en kinderburgemeester Femke Bakker onthulden hierop aansluitend de vlag met daarop de nieuwe naam en het logo. “Super leuk”, zegt Femke over de opening. De kinderburgemeester is zelf leerling van de school. “Mijn klasgenoten en ik zitten nog maar een half jaar op deze school, dus ik vind het heel leuk dat we dit nog mogen meemaken.”

Vanaf 17.00 uur volgde een feestelijke openingsavond en konden kinderen, ouders en geïnteresseerden een kijkje nemen in het nieuwe gebouw en in de school. Hierbij konden zij zomaar het pad kruizen van een ware Maria Louise, die in prachtig kostuum de bezoekers welkom heette en de kinderen vermaakte. Op het sierlijk verlichte plein tussen de twee gebouwen in werd warme chocolademelk met slagroom uitgedeeld en kon genoten worden van een mooie piano uitvoering van één van de leerlingen van de school.

Door de realisatie van het nieuwe gebouw zijn de mogelijkheden voor kinderopvang op deze locatie sterk uitgebreid. IKC Maria Louise biedt twee nieuwe groepen voor dagopvang (DOV), een groep voor voorschoolse opvang (VSO) en een speelleergroep (SLG).