Nieuws

2023-07-07 16:26:00

Oplevering IKC Middelsee

7 juli 2023

Ruim een jaar geleden werd de eerste paal van IKC Middelsee de grond ingeslagen. Nu, een jaar later was het moment daar. Onder grote belangstelling vond de oplevering van IKC Middelsee plaats. Op 4 september zal IKC Middelsee haar deuren openen voor de aan haar toevertrouwde kinderen. Op het moment van schrijven zijn er al 30 kinderen aangemeld voor dit bijzondere, innovatieve IKC.

Waar vorig jaar nog de ambitie van een circulair gebouw in het verschiet lag. Is dit nu ook echt werkelijkheid geworden. Via het dak wordt hemelwater opgevangen en middels grote pompen in het gebouw wordt het water dermate gezuiverd. Om vervolgens 34 toiletten in het gebouw te voorzien van spoelwater. Daarnaast is het IKC niet aangesloten op het gas en beschikt het over zonnepanelen die deels in het eigen energieverbruik moeten voorzien.

Met haar circulaire karakter is IKC Middelsee een voorbeeld voor vele andere IKC’s landelijk en wereldwijd. Kinderen zullen dagelijks van jongs af aan, in de praktijk ondervinden, hoe je zorg kunt dragen voor de maatschappij en het milieu. Zij worden hierdoor goed voorbereid op de samenleving van morgen.