IKC Prins Constantijn

"Een gemeenschap waar aandacht is voor het individuele maar ook het gezamenlijke."

Het IKC Prins Constantijn is een locatie waar veel verschillende culturen elkaar ontmoeten, een goede afspiegeling van de maatschappij. We werken veel samen met de basisschool en geven de doorgaande leerlijn van 0-12 jaar samen vorm. Het uitgangspunt binnen het IKC is binnen de verschillen te kijken naar de gezamenlijkheid en het samen vormen van een gemeenschap waar iedereen er mag zijn.

Direct inschrijven

Aanbod IKC Prins Constantijn

Het IKC Prins Constantijn biedt alle vormen van opvang. We doen dagelijks ons best om iedereen hier welkom te laten voelen. We leven in een multiculturele samenleving waar iedereen er bij hoort. Wij zien het kind als een uniek en krachtig persoon die van nature gericht is op de wereld om hem heen. Zij doen dat op hun eigen tempo. Binnen de groep is ruimte en aandacht voor eigenheid maar ook voor gezamenlijkheid van de groep.

Even binnenkijken

Krijg een indruk van onze locatie en welke avonturen we beleven!

Waarom kiezen voor deze locatie?

 ✔ Nauwe samenwerking met de school

 ✔ Veel aandacht voor kunst & cultuur

 ✔ Verschillende culturen dus een goede afspiegeling van onze maatschappij

 ✔ We leren veel van en in de natuur

 

 

Contactgegevens

Willem Sprengerstraat 77 | 8922 BS Leeuwarden
info@sinnekinderopvang.nl 

LRK-nummer: KDV en SLG 133684519
LRK-nummer: BSO 285859328

GGD Rapport KDV en SLG
GGD Rapport BSO

Praktische informatie

Springlab

Bewegend leren

We vinden het belangrijk dat kinderen samen kunnen spelen, van elkaar leren en ondertussen bewegen. Omdat peuters graag in beweging zijn, vind je ze op onze locatie regelmatig op de beweegvloer van Springlab. 

Waterprofessor van Wetsus op bezoek

Onderwaterprofessor Marlieke van Wetsus (Europees expertisecentrum voor duurzame watertechnologie in Leeuwarden) kwam vandaag bij ons langs!

Kortgeleden vroeg de onderwaterprofessor de kinderen van Sinne om hulp. Ze willen weten hoe we zuiniger kunnen omgaan met water. Het wordt namelijk steeds droger in Nederland en om droogte tegen te gaan, is zuiniger omgaan met water belangrijk. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Samen met onze BSO kinderen gingen wij hiermee aan de slag en wij wonnen met onze ideeën! 

Wetsus challange. Natuurlijk kun je minder lang douchen, de kraan uit doen tijden het tanden poetsen maar wat zijn nog betere ideeën? Wat kun je bijvoorbeeld doen met het afvalwater op de BSO? Op BSO Het Kraaiennest van IKC Prins Constantijn hebben de kinderen van alles bedacht en is bijgehouden om zuinig te zijn met water. 

Vanmiddag in de zon mochten de kinderen allerlei waterproefjes doen, wat hebben we veel geleerd!