Monique Brouwers

Al ruim elf jaar is Monique Brouwers huismeester binnen Sinne. In deze functie is ze altijd op zoek gebleven naar uitdaging. Van hinkstapsprong lessen tot het ondersteunen bij knutselmiddagen en het begeleiden van kinderen met een beperking.

Hierdoor kreeg ze veel verschillende facetten van de organisatie mee. Ondanks het plezier binnen Sinne merkte ze dat ze binnen haar huidige functie weinig nieuws meer kon leren. ‘Ik ben wel het type dat van alles aanpakt om te kijken hoe mijn eigen ontwikkeling is en ik stond een beetje stil. Ik dacht, ik blijf niet tot mijn 67e huismeester’. Toen de kans voorbij kwam om een binnen Sinne een opleiding te gaan volgen, greep Monique deze dan ook met beide handen aan.

Met haar 54 jaar begon ze aan een nieuw avontuur, een éénjarige BBL opleiding niveau 2, waarvoor ze stage is gaan lopen op de BSO groep ‘de Oranjes’ van IKC Prins Maurits. Dat deed ze zestien uur per week én ze ging nog een volledige dag naar school. De groep was erg divers. ‘De jongste student was 21, de oudste 57.’ Hoewel Monique leren en ontwikkelen ontzettend leuk vindt, is ze zichzelf tijdens de opleiding ook wel een beetje tegengekomen. ‘Ik ben geen computerfreak, dus ik heb af en toe het alfabet hier laten luiden thuis. Vooral tijdens het maken van verslagen.’

Monique werkte naast school en stage ook nog gewoon als huismeester binnen Sinne. Ze kijkt terug op een pittig jaar maar ze lacht nog steeds. ‘Dat ik deze kans krijg binnen Sinne, vind ik geweldig. Dat je na zoveel jaar een studie oppakt en dat het allemaal lukt.’ Het opleidingsjaar van Monique is ondanks de drukte voorbij gevlogen. Haar examens zijn in zicht en ze is zelfs zo te spreken over het traject dat ze inmiddels in gesprek is met HR om verder te leren. ‘Ik leer er veel van en ik ben zo enthousiast. Ik moet nog wat informeren maar ik denk wel dat ik de knoop doorhak en dat ik verder ga.’ De vervolg opleiding is opnieuw een BBL opleiding maar een niveau hoger. Hiermee kan Sinne haar binnen alle opvangsoorten inzetten. 

 

Collega worden van Monique? Bekijk onze vacatures!